SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Sarjakuvat

Sarjakuvat ovat houkutelleet lukijoita jo sadan vuoden ajan. Ensimmäiset suomalaiset sarjakuvat ilmestyivät puhekuplineen jo 1920-luvulla. Sitä ennen ilmestyneet julkaisut olivat lähempänä pilalehtiä ja niissä tekstit oli sijoitettu itse kuvien alle.

Alkuvuosina aiheet olivat kotimaista perua. Ulkomaiset sarjakuvat tulivat nopeasti Suomeenkin pohjoismaisten yhteyksien kautta. Useammalle sukupolvelle Aku Ankka on peruskamaa kaikkien vähänkin sarjakuvia lukeneiden parissa, samoin kuin Korkeajännitys yms. pojilla.

Internetistä löytyy useampi sivusto, joka kokoaa päivittäisiä sarjakuvallisia kommentteja päivän tapahtumista tai vain omaa tarinaansa. Ulkomaisia sarjakuvia on Dilbertistä Simpsoneihin.

Sarjakuvien kehitys jatkuu. Suomesta löytyy hyviä nuoria piirtäjiä. Jotkut ovat japanilaisen mangan innoittamana ryhtyneet piirtämään japanilaistyyppisiä hahmoja. Teemat voi olla hieman siistimpiä suomalaisessa mangassa kuin japanilaispoikien lukemissa versioissa. Japanissa on isoja toimistoja jotka piirtävät sarjakuvia tai sitten animea, joka on piirrettyjen elokuvien alalaji.

Pekka Puupää kuuluu ehdottomasti vanhempien sarjakuvien sankareihin. Viivi ja Wagner edustavat uudempaa suomalaista tuotantoa, joka löytyy myös Hesarin ja muutaman muunkin sanomalehden sivuilta painettuina. Lisäksi samaiset lehdet julkaisevat sen myös omilla verkkosivuillaan. Juba Tuomola on piirtänyt kyseistä sarjaa jo 90-luvulta asti.


SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa