SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Musiikki mukana

Muutama vuosi sitten piti hankkia iPlayer tai MP3-soitin tms. jos halusi kuljettaa musiikkia kätevästi mukanaan. Sitä ennen tietysti piti kantaa kasettisoitinta mukana, jos halusi kuljettaa musiikin mukanaan. Nyt useimmilla älypuhelimilla voi kuunnella haluamaansa musiikkia missä ja milloin vain. Uusien kappaleiden lataaminen käy käden käänteessä.

Nokia tarjosi musiikkia runsain mitoin palvelunsa kautta. Moni muu puhelinyritys on yrittänyt samaa. Yksi kaikkein suosituimmaksi nousseista Pohjoismaissa on Spotify, joka on alunperin ruotsalaisyritys. Useat levy-yhtiöt omistavat siitä osuuden mikä tekee musiikin jakamisesta hieman helpomman.

Spotifyssa tarjoaa mahdollisuuden rakentaa omia musiikkilistoja tai käyttää jo siellä olevia. Musiikin voi valita genren tai artistin mukaan. Tarjolla on ilmainen aloitustaso ja jos haluaa premium asiakkaaksi, niin silloin pitää maksaa pieni kuukausimaksu palvelun käytöstä.

Toinen yleisessä käytössä oleva musiikkipalvelu on tietysti Applen iTunes. Applen iTunesta löytyy tietysti myös pelejä ja muutakin. Musiikkihaku on helppoa ja omien soittolistojen hallinta on myös näppärää.
Hyvä puoli noissa molemmissa on että viimeisin musiikki löytyy heti. Spotifyn kautta on helppo jakaa ja kommentoida musiikkia kavereiden kanssa, mikä tekee siitä sosiaalisen tapahtuman. Nykynuoriso ei voi edes ymmärtää kuinka käteväksi musiikinjakelu on tehty verrattuna vanhoihin vinyylilevyihin, nauhoihin ja kasetteihin verrattuna. Musiikki on mukana silloin kun mieli tekee.


SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa